19th Ave New York, NY 95822, USA

Zwembad deel I

Hallo Nederland en omstreken,

Vandaag een dagje verlof, het is de Dag der Marrons. Een mooie dag om het zwembad op te zetten. Het begint met het straatje schoon vegen/blazen, dan alles uitpakken en sorteren. Daarna het onderzeil op zijn plaats om vervolgens de zwemzak (weet jij een betere benaming?) goed te leggen. Jan is blij dat het opzetten voor ons wordt gedaan, het is veel te warm om dit zelf te doen. Hier alvast een paar foto’s voor de nieuwsgierigen onder jullie…

Groetjes vanuit Paramaribo!

De Dag van de Marrons is een herdenkingsdag op 10 oktober waarbij de ondertekening van het vredesverdrag van 1760 tussen de Marrons van Suriname en de Nederlandse overheid gevierd wordt. De Marrons herdenken de strijd van hun voorouders tegen onderdrukking en voor vrijheid. Een strijd waarmee zij het Nederlandse koloniale bestuur dwongen vredesverdragen met hen te sluiten en daarmee hun vrijheid en menselijke waardigheid te erkennen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.