19th Ave New York, NY 95822, USA

Wij zijn toe aan vakantie!

Hallo Nederland en omstreken,

Alles goed daar? Hier alles onder controle.

Onze laatste blog is alweer vier maanden geleden, tijd dus om weer wat te schrijven. Het is ook alweer vier maanden geleden dat Jantje, Samantha, Joey en Davey bij ons op bezoek waren. Een blog daarover heb ik niet meer geschreven want tussendoor post je wat op Facebook over je vakantieperiode en dan is een blog niet meer van toepassing.

Over twaalf dagen gaan Jan en ik op vakantie naar Nederland, wij zijn er echt aan toe. Misschien maken we de geboorte mee van onze kleindochter, of misschien net niet en is de baby er al nog voordat wij vertrokken zijn. Samantha is 28 juli zo ongeveer uitgerekend. Het plannen is dan ook lastig want als de baby er nog niet is als wij in Nederland zijn, gaan we geen trips maken met de jongens. Het is dan wel de bedoeling dat ik bij de bevalling aanwezig ben en Jan zorg draagt voor de jongens. Ach, we zien wel hoe het verloopt, je hebt het zelf niet in de hand. Wij hopen dan ook dat het gaat lukken om met de jongens dagjes weg te kunnen en dat we tijd hebben om te shoppen.

We moeten ook nog langs de Opel dealer in Baarle-Nassau om onze nieuwe auto te bekijken. Ja je leest het goed, Jan en ik hebben een nieuwe auto gekocht. Het kopen van een nieuwe auto was niet zo lastig, je kunt een auto online samenstellen, het probleem zit hem meer in het verschepen want dat kost ook nog aardig wat geld. En aangezien ik altijd alles in de verkeerde volgorde doe hadden we dus eerst de auto gekocht, daarna ben ik pas gaan zoeken op internet naar een verscheper. Gelukkig een verscheper gevonden die ook zakendoet met een bedrijf in Paramaribo. Het probleem is alleen dat het bedrijf in Paramaribo niet eerder een auto van een diplomaat heeft ingeklaard en daar heb ik nu nog meer grijze haren door gekregen. Het zal allemaal wel goed komen maar het kost onnodig veel energie. Ik ben blijkbaar weer de enige die niet in zee gaat met het bedrijf waar het ministerie de verschepingen mee regelt, die vroegen mij veel te veel geld. Het is dus mijn eigen keuze om dwars te liggen. Gelukkig hebben we nog even tijd want de auto gaat 19 augustus de boot op, wij vliegen 17 augustus terug, ik heb dan nog genoeg tijd om papieren in orde te maken. O, je wilt weten wat voor auto wij hebben gekocht? Wij hebben een Opel Insignia Sports Tourer Business Executive gekocht. Goed over nagedacht want als wij volgend jaar weer in Nederland gaan wonen is het de bedoeling dat de drie kleinkinderen weekendjes mee gaan met ons naar de camping. De auto moest dan ook genoeg kofferbak ruimte hebben voor de weekendtassen. Ervan uit gaan dat de kleintjes ook wel meewillen. Voorlopig hebben we nog een jaar te gaan in Suriname. Dan eerst nog de verhuizing terug naar Nederland en het belangrijkste, ons huis op orde maken. Als laatste gaan we op zoek naar een chalet met genoeg ruimte om te wonen en te slapen. Of toch maar eerst zoeken naar een geschikt plekje op Camping Ponderosa en daarna pas een chalet uitkiezen, deze volgorde lijkt mij beter.

Klik voor grotere foto

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.