19th Ave New York, NY 95822, USA

Weblog online

Hallo Nederland en omstreken,

Alles goed? Hier alles zijn gangetje.

Het is alweer een tijd geleden dat je van ons iets gelezen hebt, ik ben druk bezig met het opzetten van een weblog. Bij Facebook ben je beperkt met het aantal foto’s onder een bericht en als je dan ook nog filmpjes erbij wilt doen dan gaat dat ook weer niet op de manier zoals ik dat wil, vandaar dus een weblog. Via Facebook hoef ik alleen nog maar het linkje naar het bericht te plaatsen.

Voor de weblog maak ik gebruik van WordPress, je hebt een site in no time online maar het oog wil ook wat, het was dan ook zoeken naar een template waarmee het mogelijk is de berichten per categorie te selecteren. Wil je alleen berichten lezen in de categorie Nederland dan kan dat, wil je alleen de berichten lezen over Aruba dan kan dat ook. Je klikt op de blogpagina op een categorie en je krijgt waar je om vraagt. Uiteraard kun je ook gewoon alle berichten lezen. Als dan de website zo goed als klaar is kom je erachter dat de vertaalbestanden fouten bevatten, kan je die weer gaan oplossen want hoe suf is het als er rare tekens staan terwijl er een tekst moet staan. Voor de weergave van de website wil ik hier en daar nog wat aanpassen, het ziet er op mijn laptop allemaal mooi uit maar op mijn werk is de weergave toch net weer even anders. Ook de weergave op de telefoon is weer per toestel verschillend. Ik heb dan ook geen idee hoe jij de website bekijkt, ik denk dat de meeste een mobiele telefoon gebruiken om te internetten. Als je dan het ene hebt aanpast zie je weer iets wat je aangepast wilt hebben, kan je weer de bestanden induiken om in de codes aanpassingen toe doen. En denk nu niet dat ik alles snap van die codes, zo ben ik drie avonden bezig geweest om iets aan te passen. Telkens weer de website refreshen, weer niet goed, weer de code aanpassen, weer refreshen, website werkt niet meer, weer de oude code terug zetten zodat de website het weer doet en zodat ik weer opnieuw kan puzzelen. Bij het zoeken op internet naar informatie kom je erachter dat heel veel uitleg hetzelfde is want iedereen kopieert van elkaar, wat natuurlijk logisch is maar waar ik niet mee geholpen was. Toch weer zelf prutsen en dan trots zijn op mezelf dat het dan ook nog eens lukt. Als de website staat is het tijd om de berichten van Facebook over te zetten naar de website, dat is dan een kwestie van kopiëren en plakken en plaatjes erbij zoeken. Maar dan wil je ook de foto’s en filmpjes uploaden naar de website, dan besef je weer hoe snel de internetverbinding hier is. Het duurt dan ook een paar dagen eer alle foto’s erop staan, dan heb ik het niet eens over die paar filmpjes die ook nog naar JoeTjoep moesten wat ook weer een drama was. Bij JoeTjoep heb ik 3 accounts en laat ik nu net ingelogd zijn met het verkeerde account, zo staan een paar filmpjes bij account 1 en een paar bij account 2, dat wil ik ook nog even aangepast hebben zodat alles onder 1 account staat.

En nu wil je natuurlijk weten wat de site is:  klik hier!

Naast het maken van de website gaat ons dagelijks leven gewoon door, onze ervaringen en belevenissen blijven we delen met jullie. Binnenkort de blog over handdoeken 😉

Groetjes vanuit Paramaribo!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.