19th Ave New York, NY 95822, USA

Veel te vertellen

Jeetje, mijn laatste  blog m.b.t “De Zoutjes” was 17 maart 2020, in de tussentijd is er heel veel gebeurd.

20 Maart 2020 vertrokken wij uit Suriname om voorgoed naar Nederland terug te gaan. Jammer dat ons buitenlandavontuur is gestopt maar we blijven positief en kijken vooruit naar de leuke dingen die we dan in het vooruitzicht hebben. De familie weer lekker dichtbij, regelmatig Jantje, Samantha en de kleinkinderen weer zien. De verjaardagen van de kleinkinderen live bijwonen. De vrijgezellenparty op 9 augustus 2020 van mijn nichtje en de bruiloft 2 september 2020. Weer terug naar Camping Ponderosa met een heel nieuw chalet, wat hadden wij er toen nog heel veel zin in, inmiddels is dat een heel ander verhaal. 15 augustus 2020 het plotseling overlijden van mijn broer op 57 jarige leeftijd, op de 7e verjaardag van onze kleinzoon. En natuurlijk waar iedereen last van had/heeft, de maatregelen omtrent COVID-19.

21 maart 2020 zijn wij geland op Schiphol, ons buitenland avontuur zit erop. Jan en ik hebben, eerder dan gepland, Suriname verlaten vanwege COVID-19 en de slechte zorg in Suriname. Op Schiphol aangekomen nergens informatie over COVID-19, nergens een bord waarop stond in quarantaine te gaan. Het was raar, het normaal zo drukke Schiphol was zowat leeg. Thuis zijn Jan en ik zelf in quarantaine gegaan. In het begin was het best eng om boodschappen te doen, je was bang om besmet te raken. Thuis pakken we langzaamaan de draad weer op, nou ja de draad, het was de verfkwast want er moest geschilderd worden zodat de kamer klaar zou zijn als de container met onze spullen kwam. De container zou 26 april 2020 arriveren in de haven, 1 mei zou de container dan bij ons voor de deur staan. Omdat de container uit Suriname kwam werd deze apart gezet in de haven en gescreend. Als ik me niet vergis heb ik een collega horen zeggen dat containers van diplomaten niet gescreend (mogen) worden. Ach, wij hadden niets te verbergen, het hele gedoe duurde een week langer waardoor wij de container pas 8 mei ontvingen. Vanwege COVID-19 was het nog even een dingetje om de auto te laten keuren door het RDW, uiteindelijk via een importeur de zooi geregeld, keuring kon werd gedaan aan de hand van foto’s. Toen we eenmaal de auto hadden konden we (kilo)meters maken, we moesten meubels kopen voor thuis en we gingen kijken voor een nieuw chalet. De meubels waren snel gekocht, het leveren van de meubels thuis werd pas oktober vanwege COVID-19.  Toen een chalet samengesteld, deze moest wintervast zijn, CV hebben en wij wilden drie slaapkamers, ook dit is gelukt, het chalet is 20 oktober 2020 geplaatst op de camping. Een vrijgezellenfeest van mijn nichtje, het was een hele leuke dag. En zes dagen later overlijd mijn broer, plotseling en dat 2,5 week voor de bruiloft van zijn dochter. Er breekt een emotionele tijd aan voor ons allemaal. De vraag is of de bruiloft doorgaat, dit keer dus niet vanwege de maatregelen rond COVID-19 maar door het plotseling overlijden van mijn broer. Mijn nichtje heeft besloten de bruiloft toch door te laten gaan. Stel je de bruiloft uit dan wordt het een tegenop zien en mijn broer komt er niet mee terug. Ondanks het hele gebeuren was het een mooie, ingetogen bruiloft waar wij allemaal mooie herinneringen aan hebben. Nichtje gaat op huwelijksreis en ontdekt dan dat ze zwanger is, bizar hè. 15 mei 2021 is ze bevallen van zoontje Dani.

Dit was het in een notendop!

Tot de volgende blog.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.