19th Ave New York, NY 95822, USA

Tuinman en Killer Bees

Hallo Nederland en omstreken,

Alles goed daar? Hier alles onder controle.

Tuinman
Rondom ons huis hebben wij een tuin en een soort van garage. De garage gebruiken wij niet. Het is niet zo’n luxe ding met automatische deuren maar een hok gemaakt met open sierstenen met een afdakje. De tuin wordt onderhouden door de tuinman, nou ja onderhouden……….

De tuinman komt om de week, de ene keer wordt het gras gemaaid en de andere keer wordt gesnoeid. Dat grasmaaien is alleen maar een beetje aan de voor- en zijkant van het huis, het snoeien moet rondom gedaan worden. Toen wij hier kwamen deed de tuinman het goed bijhouden maar de laatste maanden gaat dit echt heel hard achteruit. De tuin lijkt wel een wildernis.
Begin januari kreeg ik een WhatsApp bericht van de tuinman, de prijs welke wij betalen is niet meer toereikend of we maar even iets meer konden betalen, totaal 87% meer dan wat wij nu betalen. Voor het grasmaaien vroeg de tuinman SRD 50,00 en voor de helft van de tuin snoeien SRD 150,00. Dan moet er ook betaald worden om het maai- en snoeiafval af te voeren, dat was iets van SRD 75,00. Omdat ik geen zin heb om elke keer als hij komt bij te houden of het afval afgevoerd, of er gemaaid is, of gesnoeid is, hebben we afgesproken dat hij elke keer als hij komt SRD 200,00 krijgt zodat wij nergens omkijken naar hebben. En met de prijs van SRD 200,00 per keer kwam hij dus niet meer uit, de nieuwe prijs SRD 375,00 per keer. Nou daar heb ik voor bedankt. Als wij nu nog een mooie tuin hebben dan wil ik best nog nadenken over de verhoging maar snoeien werd niet meer regelmatig gedaan, het beetje gras maaien dan weer wel. Zo hebben wij ook een boom in de tuin staan die echt wel wat zorg kan gebruiken. En bij ons terras de heg waar het onkruid welig groeit. Ineens komt de tuinman niet opdagen op de vaste dag, hij had het te druk. Hij stelt voor om dan de vrijdag te komen, komt niet opdagen. Uiteindelijk komt hij dan op dinsdag, ook dit keer zijn de werkzaamheden niet goed uitgevoerd. Ik ben het eigenlijk zat, komt dit dan doordat wij de verhoging van SRD 175,00 niet willen betalen? Wij hebben een nieuwe tuinman gevonden, er moet eerst groot onderhoud gedaan worden om alles op orde te krijgen, daarna komt hij om de week. Groot onderhoud voor de gehele tuin SRD 800,00 en onderhoud per keer SRD 300,00.

Killer Bees
Onder het afdak van onze minder luxe garage wonen Braziliaanse bijen.
Aan onze tuin grenzen nog drie tuinen, wij wisten in de eerste instantie dan ook niet dat die Killer Bees bij ons zouden wonen. Afgelopen december hebben wij de brandweer al eens gebeld maar na toezegging zijn deze niet komen opdagen, goh wat herkenbaar dat niet komen opdagen. Omdat straks Jantje, Samantha, Joey en Davey komen heb ik toch nog maar een keer de brandweer gebeld en benadrukt dat twee kleine kinderen straks in de tuin rondlopen. Vanmorgen is de brandweer langs geweest en na een inspectie blijken de Killer Bees dan toch echt in onze tuin buiten te spelen. Morgenavond komt de brandweer bestrijden maar dan moeten wij wel zorgen voor bestrijdingsmiddel want dat hebben ze niet voor ons. Snel naar de winkel om de benodigde flessen BOP in te slaan, morgenavond om 19.00 komt de brandweer de vijf grote flessen leegspuiten, als ze morgen komen. Dit keer beschik ik over twee telefoonnummers, zijn ze om 19.00 niet aanwezig hang ik gelijk aan de bel. Hopelijk hebben wij zeer snel een nette tuin maar eerst de bijen bestrijden.

Nog een paar uurtjes dan zien wij eindelijk onze kleinkinderen weer in het echt. Dat worden drie hele weken genieten.

Groetjes vanuit Paramaribo!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.