19th Ave New York, NY 95822, USA

#001: Time for change

Voor de bruiloft van mijn nichtje was ik op zoek naar kleding, wat een ellende was dat. Omdat ik dikke benen heb is het lastig een broek te vinden. Niet alleen mijn benen zijn dik dus een bijpassend truitje, bloesje of jasje was net zo lastig. Nog lastiger is de verplichte kleurenkaart waar uit gekozen moest worden want het liefst trek ik toch een zwarte broek aan. Op zulke momenten zit ik echt niet lekker in mijn vel en neem ik me voor  iets eraan te gaan doen, het blijft altijd bij een voornemen. Door het plotseling overlijden van mijn broer op 15 augustus 2020, besluit ik dat er nu echt iets moet gebeuren.

In mijn leven heb ik diverse lijnpogingen gedaan, sommige met succes maar zonder blijvend resultaat en andere zonder succes en dus ook geen resultaat maar dat terzijde. Het is de tweede helft van 2005 als ik naar de huisarts ga voor hulp, ik werd doorverwezen voor het laten plaatsen van een maagband. Toentertijd werd mijn maagband in Dendermonde te België geplaatst, daar was geen wachtlijst. Eind 2005 krijg ik telefoon, de operatie staat gepland voor 5 januari 2006. De operatie verloopt voorspoedig, de volgende dag mag ik weer naar huis. Dan begint een nieuwe periode, de nieuwe ik, versie 2.0 van mezelf. Totaal was ik toen iets van 35 kilo afgevallen. In het jaar 2011 kreeg ik last van mijn maag, zo’n periode van pijn duurde ongeveer een week. Ik kroop dan over de grond van de pijn. Niet wetende wat er aan de hand was kreeg ik eerst Omeprazol in de hoop dat het zou helpen. Omdat de pijn niet elke dag was en niet wekelijks, was het daarom ook niet gelijk te zeggen of de Omeprazol hielp. In oktober van dat jaar spoog ik mijn longen eruit en had ik zwarte ontlasting, tijd om weer de dokter te bellen. Toen zijn de onderzoeken in gang gezet, de uitslag was een maagband die dwars door mijn maag was gegroeid. Tijd voor een ingreep, op 11 november 2011 werd mijn maagband operatief verwijderd. Deze operatie zou dus de oplossing moeten zijn, niets was minder waar want ik bleef spugen en daarbij dus ook afvallen, ik woog nog maar 60 kilo. Op 28 november volgt een tweede opname, een week aan het infuus deed wonderen, ik mocht naar huis. Na een paar dagen gaat het weer mis, weer spugen en ik bleef maar zwak, 17 december volgt een derde opname. Op 19 december krijg ik eerst een kijkoperatie, niets te zien in de maag, dan moet er iets aan de buitenkant zijn. Ik werd opengesneden en toen werd duidelijk dat mijn lever verkleeft zat om mijn maag. De lever sloot de uitgang af waardoor ik dus bleef spugen. Na deze operatie was ik snel weer op de been en nog sneller weer lekker aangekomen. Vlak na de operatie nog een gesprek met dr. Swank gehad, hij vond het beter de maag een half jaar te laten rusten voordat ik een Gastric Bypass zou laten doen. Halverwege 2012 ben ik nog naar de Obesitas kliniek gegaan maar dat vond ik zo’n onzin, ik had toch al een maagband gekregen, waarom dan weer een heel traject in? Ik laat het allemaal voor wat het is en dat is maar goed ook want januari 2014 vertrekken Jan en ik voor 6,5 jaar naar het buitenland om daar te wonen en te werken. Toen kwamen we terug naar Nederland en was er dus de bruiloft waar ik zo naar uitkeek. Maar wat een drama met kledingkopen en even naar de winkel was er niet bij vanwege COVID-19. Uiteindelijk toch een leuk pakje gevonden in donkerblauw maar ik voelde me totaal niet op mijn gemak in dat pakje, voor mijn gevoel zag je er namelijk alles in.

Ik bel de huisartsenpraktijk en maak een afspraak voor 8 september 2020. Bij de huisarts geef ik aan dat ik last heb van dikke onderbenen en dikke voeten en dat ik me gewoon niet lekker in mijn vel voel. We raken aan de praat over de maagbandperiode, het verwijderen ervan en hoe snel ik daarna weer dikker ben geworden. We bespreken een Gastric Bypass en ik word doorverwezen naar de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Thuisgekomen bel ik gelijk het NOK om een afspraak te maken, ik krijg daar nog bericht van met een datum.

Wordt vervolgd!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.