19th Ave New York, NY 95822, USA

Taxi: Komt ie of komt ie niet

Hallo Nederland en omstreken,

Hoe gaat het met jullie? Hier alles zijn gangetje.

Jan en ik hebben een leuke woning op het oog, we hopen morgen meer duidelijkheid te krijgen of de woning voldoet aan alle eisen, het wachten is best spannend. Zodra we de woning mogen huren volgen snel foto’s.

We zijn alweer vier weken in Paramaribo en hebben nog steeds onze auto niet. Ik ga dan ook elke dag heen en terug met de taxi wat de nodige verhalen oplevert. Een avond van tevoren bestel ik een taxi voor de volgende ochtend 6.30 uur (dan is het bij jullie al 11.30 uur). Het is dan elke ochtend weer de vraag: “Komt ie of komt ie niet”. Als de taxi komt dan ben ik rond 6.45 uur op mijn werk, komt de taxi niet dan moet ik opnieuw bellen, opnieuw wachten en dan door de drukte heen. Met een beetje geluk ben ik dan om 7.30 uur op mijn werk. Tja, zo gaat dat hier. En daar moet ik heel erg aan wennen. Met een beetje pech ben je van werk naar huis een uur onderweg, zoals afgelopen vrijdag. Het duurde ook een goed half uur eer ik een taxi aan de lijn kreeg, dus al met al anderhalf uur later was ik weer veilig thuis. Ja gelukkig weer veilig thuis want de taxichauffeur is tijdens de rit gewoon bezig met zijn telefoon. Het komt regelmatig voor dat ik roep “KIJK UIT”, anders klappen we zo op de voorganger. Je zou er grijze haren van krijgen maar de mijne zijn door de zon aardig blonder geworden. Het is ook elke keer weer afwachten wat voor taxi voor komt rijden, de meeste zijn nog net geen Flinstone auto. Sommige kraken en piepen, andere rammelen en altijd de ramen open want airco of iets hebben ze niet. Breekt het zweet je niet uit door de rijstijl dan is het wel door de warmte. Maar ach, wat klaag ik nou, een ritje kost ongeveer € 3,00 á 3,50 en dat is inclusief fooi. We doen dus ook de boodschappen met een taxi die netjes op ons wacht. Om de kosten laag te houden vliegen Jan en ik door de supermarkt heen met als gevolg dat we elke keer wel iets vergeten. Dat levert wel weer een hoop creativiteit op want je moet toch eten en “even” terug naar de winkel is er niet bij.

We genieten ook heel erg van de muggen. Jan is denk ik al 660x gestoken en ik ietsjes meer. we spuiten ons suf met antimuggenzooi maar volgens mij zijn die beesten er immuun voor geworden. Gisteren een ander soort anti mug gekocht, ben afgelopen nacht stukken minder gestoken of komt het omdat Jan op muggenjacht is geweest?

Groeten uit Paramaribo!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.