19th Ave New York, NY 95822, USA

Prettige feestdagen

Hallo Nederland en omstreken,

Heb jij al Kerststress? Hier alles onder controle.

De kerstsfeer in Paramaribo schijnt dit jaar minder te zijn dan vorig jaar, dat heeft te maken met de economische crisis. Hoe de kerstsfeer hier in voorgaande jaren was kunnen wij niet over oordelen maar het valt ons wel op dat er weinig kerstversiering is. De lokale bevolking heeft het niet breed, het is echt hard werken voor weinig. Overal ter wereld zie je verschillen tussen arm en rijk, dat is hier dus niet anders. In Paramaribo-Noord woont een van de rijkste ondernemers van Suriname en elk jaar versiert hij de halve wijk wat veel bekijks trekt, elk jaar weer. Uiteraard zijn Jan en Ik een kijkje gaan nemen, het blijkt zo’n kilometer van ons huis te zijn. Het was echt een komen en gaan van mensen. Op de weg ernaar toe stond zelfs een file. Wij hebben foto’s gemaakt (kwaliteit is wat minder) om jullie een indruk te geven.

Voor het presidentieel paleis op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo staat een enorme kunstkerstboom. Naast de wijk Paramaribo-Noord is dit hét gratis kerstuitje voor de bevolking. Ook daar zijn wij een kijkje gaan nemen. Je ziet de lokale bevolking poseren voor de kerstboom om een leuk plaatje te schieten, zelfs een bruidspaar was bezig met een fotosessie voor de grote kerstboom.

Fijne kerstdagen en een goed en gezond 2018!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.