19th Ave New York, NY 95822, USA

Owru Yari 2018

Hallo Nederland en omstreken,

Zo hoor je een paar maanden niets en zo drie berichten in een week. Hopelijk vind je het niet erg dat jouw tijdlijn van Facebook volloopt deze laatste week.

Owru Yari
Vandaag Owru Yari, oudejaarsdag, mijn laatste werkdag van dit jaar welke traditiegetrouw wordt afgesloten met het afsteken van een pagara, een vuurwerkrits van 50 meter. Vorig jaar heb ik al geschreven waarom een pagara wordt afgestoken, weet je het niet meer dan kun je de blog teruglezen.

Afgelopen jaar
Het was een druk maar vooral leuk jaar geweest zowel op het werk als privé. Jantje, Samantha, Joey, Davey, Rick en Valerie die op bezoek zijn geweest en onze korte vakantie naar Nederland. En voor je het weet is het jaar voorbij en over zeven weken komen Jantje, Samantha, Joey en Davey weer voor drie weken naar ons toe. Wij kijken er al naar uit!

Tuinkabouter
De afgelopen maand stond op het werk in het teken van een tuinkabouter, welke als aandenken is achtergelaten door Walter Oostelbos, onze tijdelijke plaatsvervangend CDP. De tuinkabouter, pronkend in onze mooie plantentuin, was het gespreksonderwerp van de afgelopen weken, uiteraard nodigde dat uit tot actie. Zo heeft de tuinman opdracht gekregen om de tuinkabouter te laten “leven”, de tuinkabouter stond elke dag op een andere plek. Als iemand de tuinkabouter over het hoofd had gezien werd wel gevraagd waar die  was gebleven. Ons kaboutertje, een massief beeld en loodzwaar, de arme tuinman. 12 december hadden wij de eindejaarslunch, dit keer niet op de ambassade maar op de Rooftop van hotel Ramada. Net als de medewerkers kreeg ook ons kaboutertje een kerstmuts op waarvan ik helaas geen foto heb. En dan vandaag het afsteken van de pagara onder leiding van onze nieuwe plaatsvervangend CPD, Bart van Zwieten, en tuinkaboutertje.

Nog en paar uurtjes dan knallen Jan en ik samen het nieuwe jaar in onder het genot van oliebollen uit de vriezer, koffie, limonade, nootjes, snacks en met onze eigengemaakte pindasaus bij een temperatuur van zo’n 30 graden. Fijne jaarwisseling, doe voorzichtig met vuurwerk, een goed begin van 2019 en tot volgend jaar met nieuwe blogs.

Groetjes vanuit Paramaribo!

 

                                     
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.