19th Ave New York, NY 95822, USA

Nieuw chalet :-(

Toen Jan en ik nog in het buitenland zaten, en wisten dat wij voorgoed terug naar Nederland gingen, zijn we ons gaan oriënteren op een nieuw chalet. Diverse offertes opgevraagd van de showmodellen die werden aangeboden, het was het allemaal net niet. Veelal waren er maar twee  slaapkamers en er was altijd wel iets wat niet naar onze zin was. Toen we eenmaal terug in Nederland waren heb ik Camping Ponderosa mail gestuurd met de vraag of er nog een vrije plek was op de camping op het nieuwe veld want daar mag je 365 dagen per jaar recreëren en zit WiFi inbegrepen. We kregen vijf opties door, wij hebben uiteindelijk gekozen voor plek nummer 30. Toen zijn we langs gegaan bij DuoCar in Vlaardingen, de camping stelt namelijk bepaalde eisen aan een chalet. Jan en ik hadden vooraf een bedrag in ons hoofd voor de aanschaf van het chalet met schuur. We hebben een chalet uitgekozen van 12 meter lang en 4,5 meter breed met drie slaapkamers en een schuurtje van 2×3. Thuisgekomen de tekening besproken Jantje en Samantha, ze vonden het een mooi chalet maar de tweepersoonsslaapkamer waar hun bed zou staan vonden ze toch wat aan de kleine kant. Voor je dure geld moest je over elkaar heen klimmen om in/uit bed te komen. Ook voor het opendoen van het raam moest je eest op bed klimmen. Jan en ik weer terug naar Vlaardingen, gevraagd wat een L-chalet zou gaan kosten, na wat rekenwerk zijn wij akkoord gegaan. Het blijft namelijk niet alleen bij het chalet met schuurtje, er moeten meubels gekocht worden, tuin moet aangelegd worden en er moet een hekwerk komen. De koop is rond en dan is het wachten totdat de bouw begint. 30 september 2020 begint Duocar met bouwen van ons chalet, 20 oktober 2020 volgt de plaatsing van het chalet. Wat voelen wij ons rijk met zo’n bezit. Wat hebben Jan en ik ernaar uitgekeken naar een nieuw chalet. Wat hebben wij heel hard gespaard om deze droom te realiseren. We laten de tuin aanleggen en een hekwerkplaatsen. We bestellen meubeltjes, een wasmachine, droger en extra koelkast met vriezer en in het voorjaar kopen we nog wat plantjes en een partytent om het af te maken.  We genoten de wintermaanden al van ons chalet maar nu mocht de zomer wat ons betreft gaan beginnen.

Toen kregen we op 7 april 2021 een e-mail met de mededeling dat de camping per 2 april 2021 verkocht is aan het Franse bedrijf CapFun. Er breekt een onzekere tijd aan want niemand van de camping kan vertellen wat er gaat gebeuren. Een zoektocht op internet levert niet veel positiefs op, de campings van CapFun zijn voor verhuur, de vaste gasten zijn ze liever kwijt dan rijk. Verhuur levert nu eenmaal meer op en daar draait het dus om GELD!

Op 1 oktober 2021 per e-mail de nieuwe voorwaarden ontvangen, niks geen 365 dagen per jaar recreëren zoals het in de folder en op de website van de camping stond. 1 december t/m 31 januari is de camping gesloten, we zijn niet meer welkom. Daar sta je dan, met je rug tegen de muur, schaak mat. Want als wij dit niet accepteren dan moet 31 december de plaats leeg zijn. Het ontmoedig beleid van CapFun. Heel veel vragen zijn de afgelopen periode al door mijn hoofd gegaan, onder andere de vraag hoe lang het duurt eer een camping verkocht is, ik bedoel, hoe lang duurt zo’n traject? Was de camping al in de verkoop nog voordat ons chalet geplaatst werd? Als dat zo zou zijn waarom is toen niet aangegeven dat er geen vrije plaatsen meer zijn? Ons dure chalet is nog sneller in waarde gezakt dan de Bitcoin. Je staat machteloos! En dan hoor je dat de camping al in stille verkoop stond. Als ik dit geweten had was ik nooit terug gegaan naar de camping, dan hadden wij onze spaarcenten heel anders besteed. Ik zal maar niet beschrijven hoe ik me voel. Voor nu is de enige optie ons chalet te verplaatsen naar een andere camping. Dat verplaatsen kost geld en dat geld hebben wij niet omdat wij een grotere chalet kozen voor onze toekomst om 365 dagen per jaar te recreëren, om de vakanties te vieren waar wij als kind al van droomde. Van ellende heb ik een briefje met Te Koop op het raam geplakt, niet dat het helpt maar het geeft mij het gevoel dat ik alles probeer te doen om het chalet kwijt te raken. Een hele kleine troost, wij zijn niet de enige helaas.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.