19th Ave New York, NY 95822, USA

Keuzes, wat is wijsheid

Ons definitieve vertrek naar Nederland staat gepland voor 30 juni a.s. De vliegtickets zijn geboekt en afgelopen vrijdag is het verhuisbedrijf langs geweest voor het opnemen van de inboedel. En dat opnemen van de inboedel is toch wel een dingetje. In eerste instantie was het de bedoeling alleen persoonlijke spullen, inhoud keukenkastjes (geen eten) en onze auto. Maar dan komt corona eraan met windkracht 14, het roer gaat om, wij vertrekken deze week al, uit voorzorg. Niet dat het in Nederland veilig is maar in Suriname moet de hel nog losbarsten en daar zit ik niet op te wachten vanwege de mindere zorg en het tekort aan medicatie. Als een van ons ziek moet worden dan liever in Nederland. Een keuze en wat is wijsheid.

Onze Opel Mokka is verkocht, geld nog niet ontvangen dus de auto staat nog gewoon hier, wel met een volle tank benzine wat eventueel eruit moet. Ik ga ervan uit dat de Mokka toch mee terug gaat naar Nederland, dit moeten wij zelf betalen en is nog duurder dan het overbrengen van de Insignia toen naar Suriname. Het is niet anders. Vandaag te horen gekregen dat onze tickets die wij al hebben kunnen omzetten naar de vlucht van a.s. vrijdag. Wij kregen ook te horen dat wij deze tickets zelf moeten betalen, ach kan er ook nog wel bij. Ik heb als de sodemieter dozen gevraagd aan het verhuisbedrijf zodat ik vanaf morgen samen met mijn man kan inpakken en alles kan klaarzetten wat mee de container in moet. Maar het blijft Suriname, het verhuisbedrijf kan pas donderdag inpakken en een week later staat pas de container voor de deur. Je hebt dan geen regie meer, het is niet anders. Vandaag zou de koper van de auto langs komen, zeer waarschijnlijk lukt het hem niet om Euro’s te scoren, logisch want economisch gaat het ook niet echt lekker hier. Vandaar dus dat de Mokka zeer waarschijnlijk mee teruggaat. Daarnaast vertrekken wij drie maanden eerder dan voorzien terug naar Nederland met gevolg dat ons inkomen eerder dan voorzien drastisch minder wordt, het is niet anders. Ik hoop dat ik ooit kan zeggen waar heb ik me druk om gemaakt en het was niet nodig geweest zo snel terug naar Nederland te gaan en misschien zeg ik over drie maanden wat ben ik blij dat wij eerder vertrokken zijn. Rick komt ons zaterdag ophalen van het vliegveld. Rick en Valerie gaan ons voorzien van boodschappen en zaterdagavond gaan we gezellig uiteten bij Rick en Val. Internet is geregeld, modem is onderweg, zaterdag zijn wij dan gewoon online vanuit Nederland en een Nederlandse simkaart ligt van de week ook ergens klaar om opgehaald te worden, hoe fijn is dat!

Kut Corona, ik haat je!
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.