19th Ave New York, NY 95822, USA

Handdoeken

Hallo Nederland en omstreken,

Hoe is ie? Hier alles zijn gangetje.

Tijdens mijn internetavonturen, op zoek naar van alles en nog wat, kom je echt van alles tegen. Als je denkt dat je de enige bent met een afwijking dan doe je er goed aan eens te zoeken met GooGle, je komt er dan achter dat je niet de enige bent met een afwijking. Als ik de handdoeken ophang aan de waslijn dan moeten alle handdoeken hetzelfde hangen, of de sierstrip naar beneden of naar boven, het ligt eraan hoe ik de eerste ophang, de rest van de handdoeken hang ik op dezelfde manier op. Ook het kiezen van de gekleurde knijpers, een handdoek hang ik op met twee dezelfde kleuren knijpers. Het is zelfs zo erg geweest dat ik rood, wit en blauwe knijpers had. De eerste handdoek hing ik op met rode knijpers, de twee met witte knijpers en de derde met blauwe knijpers om vervolgens weer met rood te beginnen etc. Het opvouwen van de handdoeken is ook weer zoiets, alle handdoeken moeten hetzelfde worden opgevouwen zodat er een mooie stapel in de kast ligt. Als ik de handdoeken opvouw dan heb ik altijd een dichte kant, de kant waar ik tegenaan kijkt als ik de kast open doe. Dan heb je de kant met de uiteinden en een kant met twee dichte randen. De kant met uiteinden ligt altijd tegen de zijkant van de kast aan, ik vind dat gewoon netjes. Er is ook een tijd geweest dat de handdoeken werden opgerold, dat deed ik eigenlijk omdat er dan meer in het te kleine kastje paste, het was ook netjes maar toch anders. Sinds wij in het buitenland wonen doet Jan de was, hij neemt het niet zo nauw met dat opvouwen en ophangen. Als het maar droogt en als het maar weer schoon in de kast ligt, hoe de was dan hangt of ligt zal hem een worst zijn. Ik vind het dan ook zonde om de voorraad mooie dure handdoeken te gaan gebruiken waardoor het nu noodzakelijk is nieuwe handdoeken te kopen want de huidige beginnen op te raken.

Een paar weken geleden zijn Jan en ik dus op zoek gegaan naar nieuwe handdoeken. Er zijn diverse winkels waar je handdoeken kunt kopen, we kiezen voor een winkel dicht bij huis. In het pad met de handdoeken zie je alle kleuren en maten, van gastendoekje tot badlaken, het ligt er allemaal. Badlakens hebben we nog genoeg, we zoeken de normale handdoek, 50×100 of zoiets, omdat na elke douchebeurt de handdoek toch de was in gaat. Het is even zoeken, ook omdat de kwaliteit belabberd is. De nodige handdoeken hebben we in onze handen gehad en uiteindelijk een handdoek gevonden welke oké aanvoelde, het formaat was toch groter dan waarnaar we opzoek waren. Omdat je niet weet wat het doet in de was besluiten we om twee handdoeken te nemen, overleven ze de eerste wasbeurt dan kunnen we er nog een paar aanschaffen al is de kleurenkeuze om te janken, dan heb ik het niet eens over het motief. Thuis gekomen pakken we de boodschappen uit en stoppen onze nieuwe handdoeken in de wasmachine, de eerste wasbeurt komen ze goed door. Omdat er nog wat bonte was ligt zet ik nog een was aan, toen die was klaar was en ik de kledingstukken eruit haalde wist ik niet wat ik zag, alles zat onder de pluisjes, dat kon alleen maar van die twee handdoeken zijn. Ik zeg wel pluisjes, het was meer stofresten, of hoe ik dat ook moet noemen, het is in ieder geval zooi wat je bijna niet van je kleding krijgt.

De nieuwe handdoeken waren droog en konden de kast in. Waarom weet ik niet maar ik zei tegen Jan dat we die dingen pas in het weekend zouden gaan testen. Het is eindelijk zo ver, de handdoekentest op de zaterdagmorgen. Eerst Jan, de handdoek droogt nog niet helemaal lekker af maar het gaat, dezelfde ervaring had ik ook. We gaan naar beneden, gooien de handdoeken in de wasmachine, aangevuld met de andere vuile handdoeken, vervolgens gaan we naar de keuken koffie zetten. Jan staat naast mij, ik kijk naar hem en ik zie allemaal frutsels op zijn ongeschoren kin, er zit gewoon handdoekresten op zijn kin. Dan is de wasmachine klaar, de eerste normale handdoek haal ik eruit, het is een antraciet grijze maar nu een antraciet grijze met frutsels, de volgende handdoek ook vol met frutsels etc. De nieuwe handdoeken haal ik eruit, dan zie je ook nog eens dat de handdoeken toch niet zo wasmachinebesteding zijn, de stof gaat lussen of hoe je dat ook noemt. Ik ben er klaar mee, die twee handdoeken krijgen een gooi de prullenbak in, we doen het nog even met de oude handdoeken en we hebben nog reserve dikkere handdoeken en een stapel badlakens. Eerst vakantie naar Nederland, misschien koop ik daar wel een paar handdoeken. De mooie duurdere nieuwe handdoeken blijven gewoon in de kast!

Groetjes vanuit Paramaribo!

    Handdoeken     Handdoeken     Handdoeken     Handdoeken

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.