19th Ave New York, NY 95822, USA

Gezinsuitbreiding bij de Zoutjes

Sinds wij terug zijn uit Suriname liep ik met de gedachte een speelmaatje voor onze Franse Bulldog “Meneer Janse” erbij te nemen. Gezinsuitbreiding moet je niet forceren, het is iets wat op je pad moet komen. Ik was dus niet actief op zoek naar een speelmaatje, zo af en toe zocht ik op internet en keek ik op Marktplaats. Donderdag 23 december 2021 opende ik de App van Marktplaats om mijn lopende advertenties te bekijken. In mijn startscherm zag ik haar, van mijn kant was het liefde op het eerste gezicht. Niet omdat ze zo heel mooi was, het was de blik in haar ogen. De aanbieder heeft als plaats Baarle Nassau opgegeven, lekker dichtbij want wij waren op de camping. Ik neem contact op via de chat, het is belangrijk dat het hondje met kinderen kan, met andere honden kan en dat ze tegen autorijden kan. Uiteraard ook gevraagd of het hondje gezond is. Het is niet zo dat ik haar dan niet zou nemen, Meneer Janse mankeert ook van alles, het is dan fijn als je weet hoe en wat. Maar gelukkig op de gestelde vragen een positief antwoord gekregen. Ook fijn om te weten wat haar naam is en heel belangrijk, heeft ze haar inentingen gehad en heeft ze een Europees paspoort. Haar naam is “Fluffy” en ze heeft allen entingen gehad welke nodig zijn in België en ze heeft een Europees paspoort. In de advertentie was al aangegeven dat ze gechipt is, dit is namelijk verplicht bij het “importeren” van een hondje. Maar ik was nog niet klaar met vragen, ik wilde ook weten of Fluffy een kleine keeshond is, of de grote variant. Fluffy was niet zo groot, maar ja dan heb je nog geen idee. Ik vroeg wanneer ik langs kon komen, het is immers in Baarle Nassau. Nou, het was iets verder dan Baarle Nassau, het hondje verbleef in Tessenderlo, België. Gelukkig niet heel ver rijden vanaf de camping, dat scheelt dan weer. Ik vroeg wanneer ik langs kon komen, ik kon elke dag, behalve 2e kerstdag. Hij vroeg of ik Fluffy dan al gelijk mee wilde nemen? Nou ik had nog een vraag, is Fluffy al gesteriliseerd? Nee dat was nog niet gebeurd, Fluffy is van 10 februari 2021, nog geen jaar oud dus. In zijn advertentie stond dat er viel te praten over de vraagprijs, die was € 750,00 euro. Ik vroeg wat zijn uiterste prijs is. De vraag kreeg ik weer terug, hij vroeg wat ik in gedachte had. Nou zeker de helft, was mijn reactie, want geen papieren (stamboom), niet gesteriliseerd, allemaal niet erg maar een sterilisatie kost in Nederland rond de 300,00 euro. Hij had graag 550,00 euro voor Fluffy gehad, of ik me daar in kon vinden. Nee, dat kon ik niet, ik bedankte en verwijderde Fluffy uit mijn favorieten.  Acht minuten later gaf hij aan dat ik Fluffy voor 450,00 euro kon meenemen, zijn laagste bod. Ik gaf aan na te denken. Na een half uur reageerde ik Fluffy te komen ophalen voor 400,00 euro. Hij ging er over denken, na tien minuten gaf hij akkoord. Wij konden Fluffy 1e kerstdag om 11.00 uur ophalen in België. Ik heb nog wat vragen gesteld zoals wat eet Fluffy en wat voor riempje zij heeft.

Jan en ik zijn gelijk naar de dierenwinkel gereden, een Flexilijn gekocht en een voer- en drinkbak. Geen idee hoe ik daar zo bij kwam, ik voelde gewoon dat wij dat alvast moesten aanschaffen.

1e kerstdag, rond de klok van 10.00 uur vertrokken van de camping richting Tessenderlo, België. Een rit van ongeveer 55 kilometer waar je dan een uur over doet. Ach, het is kerst en wij hebben alle tijd. Meneer Janse uiteraard meegenomen want je kunt ze beter buiten aan elkaar laten snuffelen dan dat je dat in een auto laat doen. Wij zijn precies op tijd bij het huis van Fluffy. Het wordt een overdracht voor de deur, ik had geen behoefte naar binnen te gaan. Het snuffelen tussen beide hondjes ging goed en Fluffy ging vrolijk met ons mee. Ze had een leuk roze halsbandje om met haar naam in stras steentjes. Wij kregen ook nog puppybrokken mee en haar paspoortje. Toch maar goed dat wij al vast een voer- en drinkbakje hadden gekocht, ook gelijk voor thuis want voer- en drinkbakje zat er niet bij. Jan heeft Fluffy op de terugweg op schoot gehouden, Meneer Janse gewoon in de bench. Fluffy deed het heel goed in de auto, dat was dus heel positief. Op de camping aangekomen zag je aan Fluffy dat ze wel iets had van “hé, dit is anders”.  Van de zenuwen deed ze een plasje in huis. Daar kan je dan toch niet boos om worden. Fluffy sprong op de bank, iets wat Meneer Janse nooit heeft gedaan want die kan niet springen. Jan en ik vonden het allemaal oké. Fluffy vraagt veel aandacht, dit wisten wij vooraf. Bij ons krijgt ze ook alle aandacht want Jan is sowieso altijd thuis. Het eten was wel even lastig, dat deed ze niet echt. Maar dat kan ook niet anders, echt alles was nieuw voor haar en dan ook alles delen met een Franse Bulldog die superlief is, die supermakkelijk is en die weigert om te luisteren. Gelukkig gaat het heel goed samen.

Tweede kerstdag kwamen Jantje, Samantha, Joey, Davey en Chayenne voor een weekje logeren, inclusief twee konijntjes. Fluffy kwam steeds meer op haar gemak en na vier dagen at ze haar bakje leeg. De brokken welke zij kreeg laten wij voor wat het is, zij krijgt hetzelfde eten als Meneer Janse en dat gaat heel goed. Omdat Meneer Janse inhalig is met eten splitsen wij zijn eetmomenten in vier kleinere porties, 2x ‘s morgens en 2x ‘s avonds, Fluffy doet daar gewoon aan mee. Na het uitlaten krijgt Fluffy beloningssnoepjes, Meneer Janse af en toe ook maar over het algemeen krijgt hij een stukje vlees als beloning. Fluffy krijgt Denta sticks, Meneer Janse niet want hij kan daar niet zo goed tegen. Fluffy krijgt na de laatste wandeling een Schapenvet bonbon met knoflook, Meneer Janse krijgt dat niet want hij kan ook daar niet goed tegen. Als Meneer Janse een paar keer een snoepje heeft gekregen dan krijg hij maagzuur, dit lossen we op door af en toe een Omeprazol 10 mg te geven zodat hij toch een beetje mee kan genieten van snoepjes. Fluffy heeft last van traanoogjes en daardoor wat donkere randjes onder haar oogjes,  3x per dag maken we de oogjes schoon, hopelijk worden de bruine randjes hierdoor minder. Meneer Janse heeft chronische oorontsteking, hij krijgt 2x per week preventief oordruppels in beide oren. Ach, zo erg is het allemaal niet en de beestjes zijn verder gezond.

Omdat Fluffy uit België overgekomen is moest zij binnen twee weken via de dierenarts aangemeld worden, dit hebben wij laten doen door de dierenarts in Ulicoten. Fluffy heeft wel alle puppy entingen gekregen, alleen de ziekte van Weil niet en uiteraard geen enting tegen Rabiës, deze enting is echter wel verplicht bij het verhuizen naar een ander land. De dierenarts heeft haar ook helemaal nagekeken, ze zag er goed uit en alles zit waar het moet zitten en functioneert zoals het moet. Een zorg minder als je weet dat alles oké is. De 2e enting tegen de ziekte van Weil krijgt ze 19 januari.

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.