19th Ave New York, NY 95822, USA

Geslaagde vakantie 2019

Hallo Nederland en omstreken,

Hoe is het daar? Hier alles zijn gangetje.

Vorige week teruggekomen van een geslaagde vakantie in Nederland. Het was fijn weer even terug te zijn in ons kikkerlandje waar heel veel goed geregeld is, al zie jij dat vast anders als vaste inwoner van Nederland.

Geboorte kleinkind
Onze vakantie hadden we dit keer geboekt i.v.m. de geboorte van ons 3e kleinkind. Uiteraard is het lastig plannen als je de vliegtickets al in april boekt en de bevallig ergens in juli plaatsvindt. Hoe dichter we bij de vakantie kwamen hoe spannender wij het vonden. Regelmatig contact met Jantje en Samantha om te vragen of er al weeën waren. Dat vragen over weeën hebben we toen ook bij de kleinzoons gedaan, om gek van te worden. Zelfs 5 cm ontsluiting zegt namelijk nog helemaal niets, in ons geval dan. Jan en ik zaten donderdag 25 juli op het terras, wachtend tot het tijd was om opgehaald te worden door de taxi. Om 9.04 uur (14.04 uur NL-tijd) krijg ik een Appie van Jantje, ze zijn in het ziekenhuis wat dus betekent dat de baby eraan komt al kan dat nog wel even duren. We houden contact via Facetime en via Whatsapp. Om 13.30 uur komt onze taxi, de saaie rit naar het vliegveld duurt anderhalf uur en dat voor een stukje van 45 kilometer. Tijdens de saaie rit houdt Jantje ons op de hoogte. Aangekomen op het vliegveld duurt het vijf kwartier om de koffer af te geven, het zweet breekt mij uit want je staat in de rij heel onhandig te Appen en de batterij loopt leeg. Dan moeten we nog door de controle waar het ook weer lang duurde, voor mijn gevoel al helemaal lang. Als we door de controle heen zijn is het al 16.50 uur (21.50 uur NL-tijd). Terwijl ik sigaretten bestel in de Taxfreeshop krijg ik een Appje met foto, het is dan 17.03 uur (22.03 uur NL-tijd), Chayenne is geboren om 17.01 uur (22.01 uur NL-tijd). Gelukkig geboren nog voordat wij in de lucht hingen, je zou dan toch niet lekker zitten tijdens je vlucht. Nadat wij vrijdags waren geland en onze huurauto hadden opgehaald zijn wij gelijk richting het ziekenhuis gegaan om naar Chayenne te kijken. We wisten al dat Samantha naar huis mocht maar het staat zo lullig als je naar hun huis rijdt als je weet dat ze er nog niet zijn. Met de kleine meid gaat het goed, ze is al goed gegroeid.

Op stap met de kleinzoons
We zijn veel op stap geweest met de jongens zodat Jantje en Samantha een beetje rust hadden. We namen ze een middagje mee met boodschappen doen, niet heel spannend voor de jongens maar voor ons als opa en oma wel leuk om te doen. We namen ze mee shoppen, dit kwam heel goed uit want Joey mocht zijn verjaardagscadeau uitkiezen. Het shoppen viel verder wel een beetje tegen omdat de zomerkleding alweer plaats had gemaakt voor de herfst/winter. Het is ons toch nog gelukt om een beetje zomerkleding te scoren. Wij zijn met de jongens een middag naar Volendam geweest, een dagje naar de Efteling en een middag naar Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. We hebben een kijkje genomen op de camping waar bij hopelijk volgend jaar weer teruggaan en we zijn bij onze nieuwe auto wezen kijken. De nieuwe auto is op dit moment onderweg naar Suriname, best wel spannend!

Familiebezoek
Als je weer even in Nederland bent dan is een bezoek aan familieleden vaste prik. We hebben een bezoekje gebracht aan mijn oom Koos, aan Herman met zijn vrouw Dorlin. We zijn op bezoek geweest bij Stephanie en Jeffrey in hun nieuwe huisje. Een bezoek aan Nel, de zus van Jan. Op bezoek bij Richard en Irma en ook heerlijk gegeten bij ze. Ook op bezoek bij Rick en Valerie in hun nieuwe huisje en twee keer heerlijk gegeten bij ze. En natuurlijk veel op bezoek geweest bij Jantje en Samantha met gebak en de pittige saucijzenbroodjes van Behoomen. Veel gegeten met elkaar en ook nog een heerlijk barbecue gedaan. En niet te vergeten het bezoek aan Opa Shoarma in de Kiboets in Leiden waar we heerlijk hebben gegeten.

Verjaardag Joey
Jantje en Samantha nodigde ons uit om te ontbijten en daarna naar Madurodam te gaan. Dit alles om de verjaardag van Joey te vieren. Het was voor ons een hele tijd geleden dat wij in Madurodam zijn geweest, het was leuk om er weer eens rond te lopen. Het is niet zo heel groot, toch hebben wij van ons goed vermaakt. Daarna heerlijk gegeten bij Mc Donald.

Het weer
Voordat wij op vakantie gingen was het schitterend weer in Nederland, wij hebben daarvan 1 bloedhete dag van mogen meemaken. Omdat wij in Suriname wonen hebben wij niet echt kleding en/of jassen voor als het wat kouder is. In Suriname zakt de temperatuur naar minimaal 24 graden. Het enige wat wij bij ons hadden was een spijkerjasje. De temperatuur was oké, we hebben maar 1x ons spijkerjasje aan hoeven trekken, de overige kille dagen waren wij gewoon vergeten ons jasje aan te trekken.

Thuis in Den Haag
Jan en ik verbleven tijdens onze vakantie in ons huis in Den Haag. Wat een genot om een normale wasmachine te gebruiken en wat een genot om de handdoeken in de droger te doen. Wat heerlijk om door de mooie supermarkten te lopen voor je boodschappen en wat een genot om door winkelstraten te lopen. We zijn niet alle dagen op pad geweest, een dagje thuis was ook wel lekker. We hebben al in de eerste week oude kleding welke nog in huis stond in de container gekiept en de oude slaapkamer van Jantje opgeruimd, daar stond echt veel zooi opgeslagen. Volgend jaar zullen we de meeste verhuisdozen opslaan in het kamertje omdat we eerst thuis gaan opknappen en veel keukenspullen zijn voor onze nieuwe chalet. Dan is het fijn als je ruimte hebt om de verhuisdozen op te slaan. Het was thuis wel even wennen, wij hebben maar 1 toilet in Den Haag, in Suriname hebben wij er 5 in huis en nog 2 buiten.

Einde vakantie
Ruim drie weken vakantie zijn voorbij gevlogen, terug naar Suriname waar wij nog tot volgend zomer jaar blijven. Het einde van de vakantie is goed begonnen, mijn leesbril hield er mee op, helaas toen wij al in Suriname waren. Een bril met montuur is hier gewoon duurder dan in Nederland. Vandaag mijn nieuwe leesbril opgehaald, weer een rib uit ons lijf, € 180,00 euro ervoor betaald. Ik had de bril liever in Nederland gekocht.

Groetjes vanuit Paramaribo!

Klik op onderstaande foto voor grotere foto’s

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.