19th Ave New York, NY 95822, USA

Ons huis en AliExpress in Paramaribo

Hallo Nederland en omstreken,

Hoe gaat het daar? Hier alles zijn gangetje.

Jan en ik zijn afgelopen zaterdag verhuisd naar ons (veel te grote) huis. Heerlijk om weer je eigen spullen te hebben al is het nog wel heel erg wennen. We zoeken ons suf naar een lichtknop, in welk kastje staat de koffie, dat soort problemen. We zijn zo goed als klaar, hier en daar nog wat troep opruimen en we moeten nog wat spulletjes kopen voor opvulling want het lijkt zo leeg allemaal. Ik heb een filmpje gemaakt van ons huis, linkje geef ik onderaan dit bericht.

Afgelopen vrijdag ook eindelijk de kentekenplaten gekregen, we hebben het afgelopen weekend al de nodige kilometers gemaakt om te shoppen. Denk nu niet dat we hier een uitgebreid scala aan winkels hebben, het gaat om boodschappen en bij de Chinese winkels a la Ali Express wat spul gekocht zoals een nieuwe deurmat en wasmanden. Over Ali Express gesproken, gisteren hebben we een ventilator gekocht voor op het terras á 159,00 SRD, omgerekend ongeveer 18,50 euro en voor dat geld krijg je een hele week garantie. Nee geen omruil garantie, want testen of iets werkt doe je in de winkel, maar garantie dat het apparaat werkt. We zullen het meemaken. Bij Ali Express ook nog een vliegenmepper gekocht, wij noemen het een muggenmepper en voor het geld werkt het super. We hebben er 28,00 SRD voor betaald, omgerekend ongeveer 3,50 euro en dan zit er ook nog een lampje op/aan én kan je de hele muggenmepper in het stopcontact opladen. Aan dit soort onzin geven wij dus ons geld uit.

De taxiritten mis ik niet, wat een ellende was dat en wat een luxe om zelf te rijden. Het links rijden valt heel erg mee, ik had verwacht er meer moeite mee te hebben.

Mijn rijbewijs is nog steeds in de maak. De spullen welke daarvoor nodig zijn liggen niet op voorraad. Wat dat betreft is het over zee toch wat beter georganiseerd. Gelukkig heb ik een internationaal papiertje.

Het filmpje van ons huis (alle legen dozen welke je in het begin ziet zijn vanmorgen opgehaald)

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.