19th Ave New York, NY 95822, USA

#006: Afvallen en stoppen met roken!

Vandaag naar de voorlichtingsbijeenkomst geweest van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Ik kreeg uitleg over de twee operaties: Gastric Sleeve en de Gastric Bypass.
Voor de operatie is het heel belangrijk om minimaal vijf kilo af te vallen. Door af te vallen wordt de lever kleiner, waardoor de operatie makkelijker zal gaan en hierdoor ook veiliger is.
Zeker zes weken voor de operatie stoppen met roken, slik!

Dan het gesprek met de chirurg, toevallig met dr. Swank. Ik moet een maagonderzoek laten doen om te kijken hoe mijn maag er aan toe is na de periode van mijn ingegroeide maagband. Het gesprek verliep best soepel totdat hij de vraag stelde of ik rook. Ja, ik rook maar niet zo veel hoor. Stoppen met roken zegt hij! In eerste instantie protesteerde ik want als ik stop met roken dan kom ik kilo’s aan en dat is ook weer niet de bedoeling want ik moet ook nog die vijf kilo afvallen. STOPPEN met ROKEN anders GEEN operatie! Wat spreken we af, vraagt hij. Hij stelt voor dat ik per 1 april stop met roken, ik ging hiermee akkoord.  Ik druip af naar huis. De tandjes, waar begin ik aan.

En ik mocht weer op de weegschaal, 2,5 kilo aangekomen,  kan er ook nog wel bij.

Wordt vervolgd!

Bij een Gastric Sleeve verwijdert de chirurg een groot deel van de maag. Dit doet hij in de lengte, dus van boven naar beneden. De in- en uitgang van de maag blijven hetzelfde. Ook het spijsverteringskanaal blijft hetzelfde. Wel is de maag een stuk kleiner. Doordat de maag kleiner is, heb je sneller een vol gevoel na het eten van minder voedsel. De nieuwe maag wordt ook wel banaan genoemd. Hieronder het verloop van de operatie in verschillende stappen.

Gastric Sleeve 

 

De Gastric Bypass wordt het vaakst toegepast bij mensen met obesitas. Een Gastric Bypass is ook bijzonder geschikt wanneer u veel last heeft van maagzuur. Ook wordt deze procedure vaak gebruikt als er complicaties zijn met de maagband. Daarnaast is deze operatie zeer geschikt voor mensen met diabetes. De belangrijke hormonale veranderingen na de maagverkleining hebben een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. De nieuwe maag wordt ook wel Kiwi-maag genoemd. Hieronder het verloop van de operatie in verschillende stappen.
Gastric Bypass

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.